Hornady Steel Match

En nyhet fra Hornady er nye steel match. Dette er ferdigrullet ammunisjon til mye lavere pris enn vanlig ammunisjon.  Fra min lokale forhandler fikk jeg en pakke på 50 skudd i .223 for å teste ut i forskjellige typer våpen, for å se om presisjonen var like god som han hadde testet.
Testvåpnene var Thompson Center Contender, Sauer 202 samt Tikka T3.

Patronen består av matchtennehette, stålhylse og matchkule. Hvilken kule som brukes kommer an på hvilket kaliber en kjøper patronen i. For mine testpatroner var det 55gr HPBT kuler. Men den leveres og med A-max og HP i andre kalibre.

Selve ideen bak denne nyskapningen var at praktiskskytterne som ikke lader selv, skulle få et rimelig alternativ som samtidig gav god pressisjon. Derfor leverer Hornady disse med stålhylser for å gi dem lav pris (3.50kr veil.)

I helga var vi derfor ute for å prøve disse nye patronene. Blinken ble satt opp på 103 lasermålte meter og sekken ble brukt som anlegg. Det ble først skutt 3-skuddsserier for så å gå over til 5-skuddsserier.

Pga dette var en liten impulstest, glemte vi alt av chronogaf, kamera og skyvelære. Men presisjon, det fikk vi!

Samtlige våpen samlet tilnærmet likt, men Saueren gjerne en smule bedre. Det var med sjeldenhet at det ble brukt mer enn en lapp under lappingen. Ved 3-skuddsseriene var trekløver fasiten. 5-skuddsseriene ble ikke noe særlig større, selv om contenderen hadde en tendens til å gi en slenger 10mm ut til siden.

Dette gav mersmak og patronen skal testes ytterligere. Da vil vi huske resten av utstyret for mer nøyaktige målinger. Følg med!

Legg igjen en kommentar